| | Teoria conspiratiei | |
Spitfire
Site Admin
Data înscrierii: 03/03/2005 |
Locație: Bucuresti |
|
|
Trimis: 16.03.2005, 3:37 pm |
|
|
|
|
|
In ziare zilnic apare cate ceva despre o posibila conspiratie. De cele mai multe ori guvernele sunt cele privite suspect, datorita puterii de care beneficiaza.
Istoria ne-a aratat ca au existat in trecut organizatii ca masonii, illuminatii, templarii, gnosticii, druizii al caror scop era ascuns de ochii lumii. In prezent exista o miscare "underground" spirituala numita New Age. Nu multi stiu desprea ea - dar cei care stiu cunosc destul de mult, pentru ca nu este atat de greu sa te alaturi lor si sa le afli "secretele".
Idei precum: sfarsitul lumii cum o stim noi in 2012, o noua planeta in Sistemul Solar, rase de extraterestrii precum: Pleiadians, Zeta, Reptiles, calatorii spirituale sunt idei des intalnite printre membrii acestei miscari. Adeptii New Age se opun religiilor - raspandind idea ca acestea au atatia membrii pentru ca propavaduiesc frica.
Nu este greu sa gasesti informatii despre aceasta miscare - pentru ca au umplut internetul cu toate ideile lor.
Mi se pare interesant cum au reusit sa treaca de la SF la un cult - si cum au ajuns unii chiar sa creada ineptiile unor "guru" ai miscarii.
New Age este un cocktail de idei - de la yoga la hinduism, de la crestinism la satanism, de la clarvazatori la oameni care explica "stiintific" fenomenul, vrajitoare, magie, energie KI - totul se regaseste in acest urias Terci. De ce ? Pentru ca fiecare sa fie atras de ceva.
Voi ce parere aveti despre astfel de miscari ?
|
|
| |
| | - | |
| | Istorie | |
rude
Senior
Data înscrierii: 14/03/2005 |
Locație: Bucuresti |
|
|
Trimis: 16.03.2005, 7:50 pm |
|
|
|
|
|
Eu fac istorie la scoala (ca multi altii) si singura actiune majora nejustificata (in opinia mea) a fost Revolutia de la 1848. In rest, totul parea controlat de conducerea stalor dominante din perioada corespunzatoarele faptelor.
Desigur, sunt maim ult ca sigur ca exista organizatii "secrete" (de ochii legiuitorilor), al caror scop principal este sa-i imbogateasca pe sefii lor. Desigur, astfel de organizatii sunt pline de oameni prosti si creduli, care nu pot sa nu se lase dusi de nas (pur si simplu, metodele de convingere ale acostor guru sunt de toate admiratia - scopul este unul mizer).
Un exemplu de astfel de organizatie, de care a auzit toata lumea este MISA (dar ma laud ca am aflat de ea cu putin inainte sa afle toate lumea ). Despre ei am aflat lucruri de care nu s-a spus la stiri; de exempu, ca ei manevrau sume f. importante de bani, pe care-i scoteau din tara. Pe de alta parte, se pare ca si SRI-ul facea eforturi sa-i prinda pe cei mai multi din colaboratorii lui Bivolaru, care-l considerau un risc national! (asta insa, nu stiu de ce ).
Apropo, SRI-stii stiu sa vb. cu jumatate de gura...
|
_________________ Atat am avut de spus!
|
| |
| | - | |
| | - | |
| | - | |
| | - | |
| | - | |
| | - | |
| | - | |
| | Glume... nepotrivite | |
| | - | |
| | - | |
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
|
Data este GMT + 2 Ore
Pagina 1 din 1
|
|
|
|