Ma intreb cine nu s-a gandit de 2 ori pana si-a luat un procesor.
Ideea e k procesoarele au, fiecare, si avantaje si dezavantaje.
In timp ce Intel are o stabilitate mai crescuta, nu da randament extraordinar la jocuri, functia 3DNow! este nice.
In schimb AMD are o stabilitate mai scazuta (nu e bun la aplicatii de tip office), dar are o performanta mai crescuta in ceea ce priveste grafica.
Desi ambele procesoare se descurca pe domeniul la care nu este "extraordiar", trebuie sa gasim care dintre aceste domenii este mai folosit de fiecare uitilizator, deci sa descoperim care dintre cele 2 platforme ne este cea mai potrivita (chiar daca diferenta practica nu ar fi atat de mare).
Parerea lt;ha^cgt;... mea
Voi ce parere aveti?
-
rude
Senior
Data înscrierii: 14/03/2005
Locație: Bucuresti
Trimis: 14.03.2005, 12:21 pm
Ai zis bine ca trebuie
sa descoperim care dintre cele 2 platforme ne este cea mai potrivita (chiar daca diferenta practica nu ar fi atat de mare).
.
Pentru ca diferenta din buzuner se simte! E adevarat, in ultimul timp Intel a mai lasat la pret si AMD nu si-a mai permis niste preturi de chilipir, asa ca diferenta de pret nu mai este la fel de mare. Totusi, atata timp cat ea continua sa existe, avem de facut un compromis.
Pentreu mine, alegerea este clara: AMD, asta pentru ca nu "am patit" nimic inca (adica nu mi s-a ars vreu procesor), iar diferenta de pret este mi se pare inca mare pentru buzunarul meu.
_________________ Atat am avut de spus!
-
Spitfire
Site Admin
Data înscrierii: 03/03/2005
Trimis: 14.03.2005, 12:39 pm
AMD clar - atat pentru performanta in jocuri cat si pretul mai redus.
Intel costa mai mult - si din cate stiu eu si placile pt procesoare intel sunt mai scumpe...
Am avut si procesoare intel si amd - momentan am un AMD care ruleaza decent
-
Screamer
Moderator
Locație: Undeva
Trimis: 14.03.2005, 4:22 pm
mmmm.. corect.. ati zis cu totii ca Intel e mai stabil decat AMD.. dar totusi dak stam mai bine sa ne gandim nu ne trebuie cine stie ce stabilitate.. adik ok.. deschid calcu.. ma joc pan imi sar capacele.. mai deschid un program ceva mai un lucru in word o redactare si in tot timpul asta downloaduri peste downloaduri.. cam asta fac eu ca utilizator obisnuit.. am AMD si n'am nici o problema..
Intel.. bun intr;adevar pt servere.. dar dak stam bine sa ne gandim.. la ce calculatoare vai mama lor punem pt servere.. ce rost mai are sa'ti cumperi un Intel ultima generatie pt el
Placi d baza.. cum a zis si Spitfire.. din cate am citit alea pt Intel sunt mai scumpe..
Concluzie: suntem in Romania.. ==gt;raportul calitate/pret primeaza
iti iei Intel dak t cam dau banii afara din casa..
_________________ angry russian motha'fuckin punk
X-u
Novice
Data înscrierii: 15/03/2005
Locație: Cluj-Napoca
Trimis: 24.03.2005, 12:15 am
Eu zik sa incercati un intel pentium(kiar si celerom) si un xp la 1700...
O sa vedeti diferenta!Adevaru e k de la 1000 de mhz in sus nu prea observi diferenta .... (ex un procesor de 1200mhz si unu de 1400mhz)
Parerea mea ca Amd nici nu se compara cu Intel ,fiind mult mai slab la multe kestii si nu prea kred k are avantaje fata de intel..adika se zice ca are dar nu se simte!
Dak ai rami atunci nu kred k mai conteaza ce provesor ai:)
Cobra
Moderator
Data înscrierii: 25/03/2005
Trimis: 25.03.2005, 10:49 pm
AMD forever
Trimis: 31.03.2005, 2:24 pm
Singurul motiv pentru care mai gaseam inca atractive procesoarele Intel era zgomotul redus produs de acestea. Acum am inteles ca acest mit s-a destramat - asa ca... AMD forever!
_________________ Atat am avut de spus!
Cobra
Moderator
Data înscrierii: 25/03/2005
Trimis: 18.04.2005, 4:35 pm
De ce sa alegi AMD:
- procesoare de calitate si ieftine
- nu iti trebuie cine stie ce cooler
- overclock-abile
mob
Novice
Data înscrierii: 11/05/2005
Trimis: 11.05.2005, 11:04 am
Eu am observat ca intelu e mai stabil decat AMD si pt Amd iti trebuia la generatile mai vechi un cooler cat de cat mai tare pt ca se incalzeau mai mult decat Intel , dar acum la noua genertaie nu cred ca se mai pune problema...
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum